Поради батькам
Шоколад - користь чи шкода?
Переважна більшість дорослих охоче ласує шоколадом. Декому більше подобається молочний, декому – темний. Дехто вважає, що темний шоколад шкідливіший, бо він, мовляв, містить більше кофеїну, а дехто вважає, що молочний шоколад через нижчий вміст какао-бобів втрачає свої дивовижні властивості.
Взагалі якісна шоколадка має містити не менше 45% какао-бобів. Крім того, справжній шоколад виготовляють лише із використанням какао-масла без додавання жодних інших жирів. Склад справжнього шоколаду – це какао-масло, терте какао (або какао-порошок), цукор. 0,3–0,4% ваги однієї шоколадки становить лецитин. Молочний шоколад містить сухе молоко.
&n
...
Читати далі »